RollorsLees hier de spelregels voor Rollors, het leuke spel gebaseerd op bowlen.

Rollors kan overal gespeeld worden, zolang de ondergrond maar vlak is. Het is een spel dat makkelijk is om te leren en door iedereen te spelen. Afhankelijk van de leeftijd, het aantal spelers en de ervaring met Rollors kunnen de spelregels van Rollors worden aangepast. De precieze spelregels worden bij Rollors altijd door de spelers zelf vastgesteld.

Rollors won in Amerika al verschillende prijzen en groeit wereldwijd in populariteit, dit houten spel doet het niet alleen goed bij kinderen, maar is ook erg leuk voor volwassenen! Hieronder vind je een overzicht van de spelregels met 2 of meer spelers en suggesties voor kinderen en gevorderde spelers van Rollors. Heb je aanvullingen of opmerkingen stuur ze dan naar ons door!

Basis spel (2 spelers)

Opstelling
Plaat de rode en blauwe Rollors piramide ongeveer 7,5 meter uit elkaar op een vlak oppervlak.

Het spel
Iedere speler heeft een set van 3 gekleurde roller voor de eerste ronde. Blauw rolt eerst. Terwijl je achter het rode doel staat rolt de eerste speler een rollor per keer richting de andere pyramide. De rollor moet op zij zijkant worden worden gerold, met een vergelijkbare worp als bij bowling. De rollor mag niet gegooid worden en moet binnen 1 meter beginnen met rollen. Nadat de eerste speler klaar is, begint de tweede speler met rode rollors met rollen, hij mikt op hetzelfde doel.

Score
Slechts 1speler krijgt punten in iedere ronde en dat is de speler met zijn rollor het dichtst bij de piramide. Het meetlint dat wordt meegeleverd bij het Rollors spel kan gebruikt worden om dit te bepalen. Mochten beide spelers precies gelijk liggen, dan scoort er niemand punten. Alle rollors van de speler die met 1 rollor het dichtste bij ligt tellen mee voor zijn punten.

Om punten te scoren moet de rollor binnen 1,5 meter van de piramide liggen (gebruik het meetlint om dit te meten), de punten tellen dan als volgt:

1. Rollors die op hun zij liggen - je krijgt het aantal punten dat is afgebeeld.
2. Rollors die nog rechtop staan - je krijgt de punten van beide kanten van de rollor.
3. Rollors die tegen de piramide hangen - je scoort het dubbele aantal punten van de zijde die je kan zien.

Rollors spelregels

Nadat de punten zijn geteld wordt er verder gespeeld, de stappen hierboven herhalen zich, alleen speel je nu vanaf de rode piramide naar de blauwe piramide. Je speelt dus per ronde de andere kant op. De speler die als eerste 21 punten of meer heeft wint, mits hij 2 punten meer heeft dan de tegenstander.

Basis spel (4 spelers)

Opstelling
Gelijk aan het basis spel voor 2 spelers.

Het spel
Ieder team bestaat uit 2 spelers die met 1 set rollors spelen. Van ieder teamlid staat 1 speler achter een pyramide en de ene speler rolt van blauw naar rood en de andere speler rolt van rood naar blauw. Je rolt dus om en om 3 rollors. Verder zijn de spelregels gelijk aan het basis spel voor 2 spelers.

Basis spel (6 spelers)

Opstelling
Gelijk aan het basis spel voor 2 spelers.

Het spel
Het spel is gelijk aan het basis spel voor 2 spelers, maar iedere speler heeft zijn eigen rollor. Je gooit dus geen 3 rollors per speler, maar 3 rollors per team. Iedere speler gooit 1 rollor per ronde.

Rollors spelregels

Rollors voor kinderen

Rollors is een perfect spel voor kinderen. Het spel is hetzelfde als het basis spel, alleen worden de doelen minder ver uit elkaar geplaats en is de puntentelling versoepelt. De doelen worden 5 tot 6 meter van elkaar geplaatst en iedere ronde worden ALLE punten geteld van de rollors die binnen 1,5 meter van een piramide liggen. Dus beide spelers/teams krijgen iedere ronde punten.

Rollors voor gevorderden

Wanneer je beter wordt in Rollors kunnen spelers het spel natuurlijk moeilijker maken. Zo kan er gekozen worden om alleen rollors binnen een halve meter vanaf een piramide te tellen. Of voeg hindernissen in het parcours toe.