Dit is een handleiding voor het opzetten van een skydancer. Dezelfde werkwijze geldt voor het gebruik van een skytube.

Stap 1 - voor het opzetten:
Voor het opzetten is het belangrijk om de plaats te bepalen, waar de skydancer moet komen staan. U bekijkt: Of er voldoende plaats is, om de skydancer te plaatsen. Door uitslag van de skydancer moet er ongeveer 3 meter rondom de skydancer vrij zijn. Uiteraard heeft dit ook te maken met de windkracht. Naar gelang er meer wind staat, moet de ruimte rondom groter zijn. Boven windkracht 4 raden wij niet aan, om de skydancer op te zetten. Wanneer de skydancer te kort op een ander object staat, kan de skydancer schade veroorzaken aan het object.

Of er rondom geen objecten staan, waardoor de skydancer schade op kan lopen. Hierbij moet u denken aan scherpe objecten, objecten met uitsteeksels waar de skydancer achter kan blijven hangen of objecten waar de skydancer langs kan schuren zoals een muur.

Of er een stevige ondergrond beschikbaar is. De blower van de skydancer moet waterpas staan om het beste resultaat te krijgen. Wanneer de blower wegzakt in de ondergrond, gaat dit ten koste van de werking van de skydancer. Wanneer de blower hierdoor omvalt, kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Controleer daarom altijd eerst de ondergrond.

Of er een stroompunt in de buurt is. Zonder stroom geen skydancer de lucht in!

Wanneer u deze punten gecontroleerd heeft, gaat u de skydancer opzetten. Wij raden aan om dit met z'n tweeen te doen. Hierdoor hoeft de skydancer de grond niet te raken, waardoor vervuiling van de stof voorkomen wordt.

Stap 2 - klaarzetten blower:
Haal de blower uit de verpakking / beschermhoes en zet deze op de gecontroleerde plaats neer. Verbind de blower met het stroompunt of met de stroomhaspel, die met het stroompunt verbonden is. Daarna controleert u alvast de werking van de blower. Pas wanneer deze naar behoren werkt, gaat u verder met onderstaande stappen.

Aangezien wij ook blowers met licht verkopen, beschrijven wij hier ook nog even de werkwijze bij het gebruik van licht. Wanneer u een externe grote ledlamp heeft gekocht, kunt u deze doormiddel van de tai-rips bevestigen aan het rooster van de blower. Wanneer de lamp gemonteerd is, steekt u deze stekker ook in de het stroompunt en controleert u het licht.

Wanneer u dit gedaan heeft, bent u klaar om de skydancer op de blower te monteren. We gaan door met stap 2.

Stap 3 - plaatsen skydancer:
Bij stap 2 monteren we de skydancer op de blower. Hier kan de tweede persoon helpen, door ervoor te zorgen, dat de skydancer de grond niet raakt. De skydancer heeft aan de voet een klitteband band, welke de blower ook heeft. Wanneer deze tegen elkaar aangehouden worden, ontstaat er een sterke hechting. Het klitteband van de skydancer heeft een verticale opening, waardoor de band makkelijk gemonteerd kan worden. Dit geeft ook aan, waar het begin zit. Dit begin moet als eerste boven de schakelaar van de blower gemonteerd worden. Daarna kan de band rondom vastgemaakt worden, tot het einde waar de verticale opening de onderkant afsluit. Druk de band goed op de blower, zodat de hechting goed is. Doordat we met de band begonnen zijn bij de schakelaar van de blower, weten we al dat het gezicht van de skydancer de andere kant op kijkt. Dit is een makkelijk geheugensteuntje bij het positioneren van de skydancer. Wanneer de skydancer goed bevestigd is, houdt 1 persoon de skydancer vast, terwijl de andere persoon de blower aanzet. Hiergaan we door met stap 4.

Stap 4 - aanzetten blower:
Bij stap 3 zetten we de blower aan, zodat de skydancer gaat dansen. De persoon, die de blower aanzet, controleert eerst de omgeving, of deze veilig is. Daarna zet hij de schakelaar om, zodat de skydancer omhoog schiet. De tweede persoon met de skydancer geleidt de skydancer omhoog en zorgt ervoor dat de skydancer niet gedraaid of in de knoop zit. Al snel zal de skydancer dansen en de aandacht trekken van anderen!

Wanneer tijdens het dansen het gaat regenen, beoordeelt u zelf of de skydancer kan blijven staan. Wij adviseren bij motregen de skydancer te laten staan, bij harde regen de skydancer af te breken. Bij harde regen of het einde van het evenement volgt stap 5.

Stap 5 - opruimen skydancer:
Bij harde regen of het einde van het evenement wordt de skydancer afgebroken. Zorg altijd, dat er twee personen zijn. Wanneer de ene persoon de schakelaar omzet, zodat de blower uitschakelt, vangt de andere persoon de skydancer op. 

Hierdoor valt deze niet op de grond en blijft de skydancer schoon of wordt niet beschadigd. De eerste persoon haalt daarna de klitteband los van de blower, zodat de onderkant ook los is. Wanneer beide personen een uiteinde van de skydancer hebben, kunnen ze deze samenopvouwen en weer opbergen in de opbergtas. Belangrijk: Wanneer de skydancer tijdens het dansen nat geworden is, mag deze niet nat opgevouwen / opgeborgen worden. Wanneer dit wel gebeurd, kan de skydancer beschadigen!

Daarna kan de blower opgeborgen worden in de doos of beschermhoes. Als laatste bergt u uw blower en skydancer weer op, klaar voor de volgende keer!