Aangemaakt op
Van laag naar hoog sorteren
Pagina:
  1. 1
  2. 2
per pagina

Skydancers met haar

11 februari 2016 09:47:05 CET

Een klant vroeg ons of we ook skydancers met haar hadden? Niet standaard, maar dat kan geregeld worden natuurlijk. Gisteren zijn ze opgestuurd, dus binnenkort zie je deze jongens misschien wel ergens staan headbangen.

Wenst u ook een aangepaste skytube of skydancer? Stuur ons dan een email voor een offerte op maat.

Skydancer met haar

Geplaatst in Nieuws door Giel Traxel

Skydancers als vogelverschrikker of dansleraar

15 oktober 2015 10:05:32 CEST

Skydancers als vogelverschrikker
Skydancers worden vaak gebruikt om aandacht te trekken, maar kunnen ook als vogelverschrikker gebruikt worden! Verschillende kersenbogerds zijn afgelopen jaar weer uitgerust met skydancers die al dansend in de lucht de vogels bij de kersen weg moesten houden.

Skytubes als duiventrainer
Daarnaast zijn er ook duiventrainers die een skytube op min of meer dezelfde manier gebruiken. Duiven moeten trainen door zo lang mogelijk in de lucht te blijven, zodat zij later grote afstanden kunnen vliegen. Om te zorgen dat de duiven weer gaan vliegen wanneer ze even in hun hok gaan zitten rusten, gebruiken duiventrainers een skytube die ze even kort aanzetten. Hierdoor vliegt de duif meteen weer op en traint zijn vleugels weer verder.

Skydancer als dansleraar
Dan is er nog een laatste groep hobbyisten die ook gebruik maakt van skydancers: dansers. Uitleggen is lastig, maar een beeld zegt meer dan duizend woorden:

Geplaatst in Nieuws door Giel Traxel

Vakantie sluiting

6 augustus 2015 11:16:01 CEST

Bijna vakantie! Vanaf maandag 10 augustus t/m vrijdag 21 augustus is Hogty gesloten. U kunt wel bestellingen plaatsen, deze worden op 24 augustus verwerkt.

Bestel voor aankomend weekend en uw bestelling wordt gegarandeerd nog voor de sluiting verzonden.

De telefoon en mail worden vanzelfsprekend ook minder beantwoord, alhoewel er misschien af en toe toch even terug wordt gemaild..

Prettige vakantie.

Vakantiesluiting Hogty

Geplaatst in Nieuws door Giel Traxel

Skilopen te koop

22 april 2015 08:49:05 CEST

Vanaf heden zijn bij Hogty de bekende loopski's te koop. Het bekende zeskamp spel wordt veel gebruikt door verhuurders en vanwege de grote vraag hebben we besloten om ze in ons assortiment op te nemen.

De ski's worden op bestelling voor je gemaakt en je kunt kiezen uit 24 of 6-persoons ski's. Standaard worden de ski's blank gelakt, maar een kleur naar keuze is ook mogelijk. Bekijk alle ski's of neem contact met ons op voor meer informatie.

Skilopen te koop

Geplaatst in Nieuws door Hogty

#Dagdeal

3 februari 2015 16:08:39 CET

#Dagdeal

Vanaf morgen loopt er bij Hogty een nieuwe actie, namelijk de #Dagdeal. Iedere dag een andere scherpe deal. We zoeken iedere dag 1 product uit in ons assortiment en je krijg 24 uur lang een dikke korting. De producten worden dagelijks bekend gemaakt via sociale media. Wil je niks missen? Volg ons dan op Twitter, Facebook of Linkedin en profiteer iedere dag van de Hogty #dagdeal!

Geplaatst in Nieuws door Giel Traxel

Quick Feet voetbal trainers

29 januari 2015 15:34:28 CET

We hebben de producten van Quick Feet al enige tijd op onze website, maar vandaag hebben we daar twee filmpjes aan toegevoegd. Namelijk van de Quick Feet Trainer en Quick Feet Coach. Dit zijn 2 varianten van het Quick Feet voetbal trainings programma. Bij Quick Feet Trainer speel je zelf de bal van cijfer naar cijfer, of je kunt door een ander gecoached worden op welk nummer je moet richten. Bij Quick Feet Coach is er een module inbegrepen welke opdrachten geet. Er is ook nog een Quick Feet Vision, hierbij worden de nummers op een display getoond, deze kunnen ook aan elkaar worden gekoppeld.

Quick Feet Trainer

Quick Feet Coach

Geplaatst in Nieuws door Giel Traxel

Skytubes.nu vernieuwd

2 januari 2015 15:14:09 CET

In het laatste kwartaal van 2014 heeft Hogty Skytubes.nu overgenomen van Hogo Veghel en aan het begin van 2015 vind u daarom onze nieuwe site op www.skytubes.nu.

Niet alleen een nieuwe ontwerp, maar vanaf nu worden alle bestellingen vanaf 50 Euro gratis verzonden. Dit betekent dat alle skytubes en skydancers gratis thuisbezorgd worden. Daarnaast hanteren wij nog steeds de laagste prijsgarantie, dus vind u ergens een goedkopere skytube of skydancer? Neem contact met ons op en wij bieden een betere deal!

Skytubes.nu

Geplaatst in Nieuws door Giel Traxel

Handleiding skytube / skydancer

18 december 2014 15:21:03 CET

Dit is een handleiding voor het opzetten van een skydancer. Dezelfde werkwijze geldt voor het gebruik van een skytube.

Stap 1 - voor het opzetten:
Voor het opzetten is het belangrijk om de plaats te bepalen, waar de skydancer moet komen staan. U bekijkt: Of er voldoende plaats is, om de skydancer te plaatsen. Door uitslag van de skydancer moet er ongeveer 3 meter rondom de skydancer vrij zijn. Uiteraard heeft dit ook te maken met de windkracht. Naar gelang er meer wind staat, moet de ruimte rondom groter zijn. Boven windkracht 4 raden wij niet aan, om de skydancer op te zetten. Wanneer de skydancer te kort op een ander object staat, kan de skydancer schade veroorzaken aan het object.

Of er rondom geen objecten staan, waardoor de skydancer schade op kan lopen. Hierbij moet u denken aan scherpe objecten, objecten met uitsteeksels waar de skydancer achter kan blijven hangen of objecten waar de skydancer langs kan schuren zoals een muur.

Of er een stevige ondergrond beschikbaar is. De blower van de skydancer moet waterpas staan om het beste resultaat te krijgen. Wanneer de blower wegzakt in de ondergrond, gaat dit ten koste van de werking van de skydancer. Wanneer de blower hierdoor omvalt, kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Controleer daarom altijd eerst de ondergrond.

Of er een stroompunt in de buurt is. Zonder stroom geen skydancer de lucht in!

Wanneer u deze punten gecontroleerd heeft, gaat u de skydancer opzetten. Wij raden aan om dit met z'n tweeen te doen. Hierdoor hoeft de skydancer de grond niet te raken, waardoor vervuiling van de stof voorkomen wordt.

Stap 2 - klaarzetten blower:
Haal de blower uit de verpakking / beschermhoes en zet deze op de gecontroleerde plaats neer. Verbind de blower met het stroompunt of met de stroomhaspel, die met het stroompunt verbonden is. Daarna controleert u alvast de werking van de blower. Pas wanneer deze naar behoren werkt, gaat u verder met onderstaande stappen.

Aangezien wij ook blowers met licht verkopen, beschrijven wij hier ook nog even de werkwijze bij het gebruik van licht. Wanneer u een externe grote ledlamp heeft gekocht, kunt u deze doormiddel van de tai-rips bevestigen aan het rooster van de blower. Wanneer de lamp gemonteerd is, steekt u deze stekker ook in de het stroompunt en controleert u het licht.

Wanneer u dit gedaan heeft, bent u klaar om de skydancer op de blower te monteren. We gaan door met stap 2.

Stap 3 - plaatsen skydancer:
Bij stap 2 monteren we de skydancer op de blower. Hier kan de tweede persoon helpen, door ervoor te zorgen, dat de skydancer de grond niet raakt. De skydancer heeft aan de voet een klitteband band, welke de blower ook heeft. Wanneer deze tegen elkaar aangehouden worden, ontstaat er een sterke hechting. Het klitteband van de skydancer heeft een verticale opening, waardoor de band makkelijk gemonteerd kan worden. Dit geeft ook aan, waar het begin zit. Dit begin moet als eerste boven de schakelaar van de blower gemonteerd worden. Daarna kan de band rondom vastgemaakt worden, tot het einde waar de verticale opening de onderkant afsluit. Druk de band goed op de blower, zodat de hechting goed is. Doordat we met de band begonnen zijn bij de schakelaar van de blower, weten we al dat het gezicht van de skydancer de andere kant op kijkt. Dit is een makkelijk geheugensteuntje bij het positioneren van de skydancer. Wanneer de skydancer goed bevestigd is, houdt 1 persoon de skydancer vast, terwijl de andere persoon de blower aanzet. Hiergaan we door met stap 4.

Stap 4 - aanzetten blower:
Bij stap 3 zetten we de blower aan, zodat de skydancer gaat dansen. De persoon, die de blower aanzet, controleert eerst de omgeving, of deze veilig is. Daarna zet hij de schakelaar om, zodat de skydancer omhoog schiet. De tweede persoon met de skydancer geleidt de skydancer omhoog en zorgt ervoor dat de skydancer niet gedraaid of in de knoop zit. Al snel zal de skydancer dansen en de aandacht trekken van anderen!

Wanneer tijdens het dansen het gaat regenen, beoordeelt u zelf of de skydancer kan blijven staan. Wij adviseren bij motregen de skydancer te laten staan, bij harde regen de skydancer af te breken. Bij harde regen of het einde van het evenement volgt stap 5.

Stap 5 - opruimen skydancer:
Bij harde regen of het einde van het evenement wordt de skydancer afgebroken. Zorg altijd, dat er twee personen zijn. Wanneer de ene persoon de schakelaar omzet, zodat de blower uitschakelt, vangt de andere persoon de skydancer op. 

Hierdoor valt deze niet op de grond en blijft de skydancer schoon of wordt niet beschadigd. De eerste persoon haalt daarna de klitteband los van de blower, zodat de onderkant ook los is. Wanneer beide personen een uiteinde van de skydancer hebben, kunnen ze deze samenopvouwen en weer opbergen in de opbergtas. Belangrijk: Wanneer de skydancer tijdens het dansen nat geworden is, mag deze niet nat opgevouwen / opgeborgen worden. Wanneer dit wel gebeurd, kan de skydancer beschadigen!

Daarna kan de blower opgeborgen worden in de doos of beschermhoes. Als laatste bergt u uw blower en skydancer weer op, klaar voor de volgende keer!

Geplaatst in Spelregels door Giel Traxel

Rollors spelregels

4 november 2014 08:49:54 CET

RollorsLees hier de spelregels voor Rollors, het leuke spel gebaseerd op bowlen.

Rollors kan overal gespeeld worden, zolang de ondergrond maar vlak is. Het is een spel dat makkelijk is om te leren en door iedereen te spelen. Afhankelijk van de leeftijd, het aantal spelers en de ervaring met Rollors kunnen de spelregels van Rollors worden aangepast. De precieze spelregels worden bij Rollors altijd door de spelers zelf vastgesteld.

Rollors won in Amerika al verschillende prijzen en groeit wereldwijd in populariteit, dit houten spel doet het niet alleen goed bij kinderen, maar is ook erg leuk voor volwassenen! Hieronder vind je een overzicht van de spelregels met 2 of meer spelers en suggesties voor kinderen en gevorderde spelers van Rollors. Heb je aanvullingen of opmerkingen stuur ze dan naar ons door!

Basis spel (2 spelers)

Opstelling
Plaat de rode en blauwe Rollors piramide ongeveer 7,5 meter uit elkaar op een vlak oppervlak.

Het spel
Iedere speler heeft een set van 3 gekleurde roller voor de eerste ronde. Blauw rolt eerst. Terwijl je achter het rode doel staat rolt de eerste speler een rollor per keer richting de andere pyramide. De rollor moet op zij zijkant worden worden gerold, met een vergelijkbare worp als bij bowling. De rollor mag niet gegooid worden en moet binnen 1 meter beginnen met rollen. Nadat de eerste speler klaar is, begint de tweede speler met rode rollors met rollen, hij mikt op hetzelfde doel.

Score
Slechts 1speler krijgt punten in iedere ronde en dat is de speler met zijn rollor het dichtst bij de piramide. Het meetlint dat wordt meegeleverd bij het Rollors spel kan gebruikt worden om dit te bepalen. Mochten beide spelers precies gelijk liggen, dan scoort er niemand punten. Alle rollors van de speler die met 1 rollor het dichtste bij ligt tellen mee voor zijn punten.

Om punten te scoren moet de rollor binnen 1,5 meter van de piramide liggen (gebruik het meetlint om dit te meten), de punten tellen dan als volgt:

1. Rollors die op hun zij liggen - je krijgt het aantal punten dat is afgebeeld.
2. Rollors die nog rechtop staan - je krijgt de punten van beide kanten van de rollor.
3. Rollors die tegen de piramide hangen - je scoort het dubbele aantal punten van de zijde die je kan zien.

Rollors spelregels

Nadat de punten zijn geteld wordt er verder gespeeld, de stappen hierboven herhalen zich, alleen speel je nu vanaf de rode piramide naar de blauwe piramide. Je speelt dus per ronde de andere kant op. De speler die als eerste 21 punten of meer heeft wint, mits hij 2 punten meer heeft dan de tegenstander.

Basis spel (4 spelers)

Opstelling
Gelijk aan het basis spel voor 2 spelers.

Het spel
Ieder team bestaat uit 2 spelers die met 1 set rollors spelen. Van ieder teamlid staat 1 speler achter een pyramide en de ene speler rolt van blauw naar rood en de andere speler rolt van rood naar blauw. Je rolt dus om en om 3 rollors. Verder zijn de spelregels gelijk aan het basis spel voor 2 spelers.

Basis spel (6 spelers)

Opstelling
Gelijk aan het basis spel voor 2 spelers.

Het spel
Het spel is gelijk aan het basis spel voor 2 spelers, maar iedere speler heeft zijn eigen rollor. Je gooit dus geen 3 rollors per speler, maar 3 rollors per team. Iedere speler gooit 1 rollor per ronde.

Rollors spelregels

Rollors voor kinderen

Rollors is een perfect spel voor kinderen. Het spel is hetzelfde als het basis spel, alleen worden de doelen minder ver uit elkaar geplaats en is de puntentelling versoepelt. De doelen worden 5 tot 6 meter van elkaar geplaatst en iedere ronde worden ALLE punten geteld van de rollors die binnen 1,5 meter van een piramide liggen. Dus beide spelers/teams krijgen iedere ronde punten.

Rollors voor gevorderden

Wanneer je beter wordt in Rollors kunnen spelers het spel natuurlijk moeilijker maken. Zo kan er gekozen worden om alleen rollors binnen een halve meter vanaf een piramide te tellen. Of voeg hindernissen in het parcours toe.

Tags:

Geplaatst in Spelregels door Giel

We hebben een blog!

3 november 2014 12:00:00 CET

Hogty blog!Het is nog een beetje leeg, maar vanaf nu gaan we druk aan het bloggen. Vaak hebben we namelijk te weinig ruimte voor uitleg over spellen, leuke updates of andere dingen die ons interesseren, die vind je vanaf vandaag op ons eigen blog. Ben je een van de eerste die dit leest? Thanks, maar binnenkort volgt pas de echt nuttige informatie!

Tags:

Geplaatst in Nieuws door Giel
Aangemaakt op
Van laag naar hoog sorteren
Pagina:
  1. 1
  2. 2
per pagina